Політв'язень Руслан Сулейманов поскаржився на бездіяльність лікарів і умови утримання в СІЗО

Політв'язень Руслан Сулейманов поскаржився на бездіяльність лікарів і умови утримання в СІЗО

Укрінформ
Кримськотатарський політв'язень Руслан Сулейманов, фігурант другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір», поскаржився на бездіяльність лікарів і умови утримання в СІЗО Новочеркаська РФ.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Засуджений до 14 років колонії цивільний журналіст Руслан Сулейманов поскаржився на бездіяльність лікарів і умови утримання в СІЗО №3 Новочеркаськ. Про це "Кримській солідарності" розповіла адвокат Світлана Олексенко після побачення з ним в слідчому ізоляторі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Сулейманов неодноразово звертався до лікарів по допомогу через вроджену ваду серця і тахікардію. Лікар прийшла до нього всього один раз, запропонувала пустирник і гліцин. Від обох препаратів політв'язень відмовився. На його прохання дати йому ліки без спирту лікарі заявили, що таких у них немає.

Засуджений поскаржився, що в камері дуже сиро, опалювання з'явилося тільки 16 жовтня. До цього доводилося спати в куртці.

Адвокат розповіла, що після того, як його 5 жовтня перевели в одиночну камеру, постільну білизну так і не поміняли. Прати її неможливо, додала Олексенко, - немає місця для висушування. Якщо чогось бракує із засобів гігієни, купити цього в магазині Сулейманов не може.

Крім того, за ним цілодобово спостерігають через відеокамеру. На питання ув'язненого на якій підставі його взагалі перевели в одиночну камеру співробітники СІЗО заявили: "Ти стоїш на профобліку. Якщо не підеш, застосуємо силу". Сулейманов зробив декілька запитів про те, чому комісія прийняла таке рішення. Відповіді доки не отримав.

Читайте також: У Криму за період окупації переслідувань з політичних міркувань зазнала 301 особа - правозахисники

Щоб була питна вода, доводиться фільтрувати воду з-під крану. "Фруктів і овочів немає", - додала адвокат Олексенко.

Зараз кримський татарин зміг подзвонити матері і дружині - доки він добився тільки права на дзвінок. Довгострокові побачення йому не дозволяють, а на короткострокові, на декілька годин, родині важко добиратися.

Як повідомлялося, 27 і 28 березня 2019 року в окупованому Криму російські силовики провели масові обшуки і затримання кримських татар, більшість з яких, в тому числі Руслан Сулейманов, - активісти Кримської солідарності. Всього було затримано і заарештовано 24 людини, які стали фігурантами другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір». Сулейманова засудили до 14 років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-