Панічні настрої у Криму і надалі посилюватимуться - Подоляк

Панічні настрої у Криму і надалі посилюватимуться - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
Панічні настрої на Кримському півострові будуть і надалі посилюватися.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

«Панічні настрої – це складне питання. РФ пожиттєво знаходиться у панічних настроях. Тому вони всім погрожують. Щоб компенсувати свої панічні настрої, вони завжди говорять про те, що ми зараз зайдемо кудись, щось будемо робити і так далі. І ці панічні настрої у Криму будуть поступово розвиватися», - сказав він.

Читайте також: У Криму партизани виявили зенітну установку та вогневі позиції росіян

За його словами, для цього треба збільшити інтенсивність вогневого впливу на те, що відбувається у Криму.

«Ми і вчора бачили, і сьогодні бачимо, що цей вплив збільшується. І у нас для цього вже є достатньо інструментів. Крим поступово береться під ключовий вогневий контроль із боку України», - поінформував Подоляк.

Радник керівника ОП зазначив, що росіяни наразі у Криму живуть під очікуванням атак, під сиренами і розуміють, що Крим є територією величезної небезпеки для них і що повітряний простір ними вже не так потужно контролюється.

Читайте також: Атаки на окупантів у Криму на певний час зламали систему управління в російській армії – експерт

Він заявив, що у росіян немає залізничного, наприклад сполучення через такі міста, як Мелітополь, Бердянськ тощо, до Ростовської області.

«І основне – 80% - забезпечення - йде саме через Крим. Там знаходиться величезна інфраструктура складських спроможностей РФ. Крим сьогодні – це ключ до суттєвого зменшення боєспроможності російських окупаційних угруповань», - сказав Подоляк.

За його словами, серед стратегічних завдань для України - перерізати ключовий напрямок забезпечення російського окупаційного угруповання. Тобто, як пояснив радник керівника ОП, йдеться про те, щоб взяти під вогневий контроль, зокрема, Керченську протоку і знищити величезну складську інфраструктуру.

Він зазначив, що РФ наразі хоче не програти війну, але потрібно бути свідомими того, що вона має програти, і це - єдиний шанс дійти до якихось правил гри після війни.

Читайте також: У Криму загарбники звинуватили 514 жителів за «дискредитацію російської армії» - Ташева

Окремо Подоляк висловив думку, що історично Україна вже зафіксована як одна з найвеличніших країн сучасності 21-го сторіччя.

«Україна вже довела, що може платити найвищу ціну (за своє право на існування – ред.). І сьогодні, мені здається, є небагато країн, які готові платити таку ціну за право бути самими собою», - вважає радник керівника ОП.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму партизани виявили зенітну установку у Севастополі та вогневі позиції росіян у Євпаторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-