Окупанти планують «евакуювати»  музейні експонати з Севастополя до Росії

Окупанти планують «евакуювати» музейні експонати з Севастополя до Росії

Укрінформ
Окупаційна "влада" Криму під приводом "евакуації населення" планує вивезти на територію РФ культурні цінності з музеїв Севастополя.

Як повідомляє Радіо Свобода, таке завдання окупаційна адміністрація півострова нібито поставила перед місцевими надзвичайниками, передає Укрінформ.

На сайті так званого «МНС» виклали нагадування для рятувальників про те, що одне з їхніх завдань – «евакуація не лише населення, а й культурних цінностей».

«Третє, найважливіше завдання цивільної оборони - евакуація населення, матеріальних і культурних цінностей в безпечні райони», – цитує видання повідомлення на сайті.

За даними кримських надзвичайників, завдання полягає у «плануванні, підготовці та проведенні евакуації, підготовці безпечних районів для розміщення населення, а також створенні та організації діяльності евакуаційних органів».

Як повідомлялося, 22 вересня в окупованому Севастополі пролунали кілька вибухів. Підконтрольний росії «глава» Севастополя Михайло Развожаєв повідомив про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: Верещук просить українців тимчасово виїхати з Криму

Згодом в Управлінні стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердили, що 22 вересня Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

За словами очільника ГУР Кирила Буданова, внаслідок удару є загиблі і поранені серед російських військових, зокрема серед керівного складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-