Росіяни відправили трьох кримських татар до СІЗО на два місяці

Росіяни відправили трьох кримських татар до СІЗО на два місяці

Фото
Укрінформ
Трьох кримських татар із Бахчисараю, у яких російські силовики провели обшуки, відправили у СІЗО на два місяці.

Про це "Кримській солідарності" повідомили адвокати, передає Укрінформ.

"Увечері, 24 серпня, Київський районний суд відправив до СІЗО на два місяці трьох кримських татар - Руслана Асанова, Аметхана Умерова і Ремзі Німетулаєва. Напередодні в їх будинках пройшли обшуки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ув’язнена в РФ кримська журналістка Данилович втратила слух на одне вухо – правозахисники

Їх звинуватили в терористичній діяльності. Активісти свою провину не визнають.

Ще трьом кримським татарам, у яких також проводились обшуки - Сейдамету Мустафаєву, Ельдару Якубову і Абдулмеджиту Сейтумерову - суд обере запобіжний захід 25 серпня.

Як підкреслив адвокат Рефат Юнус, хоча захист наполягав на тому, щоб обрали інший, м'якший запобіжний захід; що у Асанова "немає жодних намірів втекти" - суд залишив ці аргументи без уваги. Його відправили до СІЗО №2 на місяць і 29 днів.

Читайте також: Стан здоров’я кримського політв’язня Богдана Зізи досі невідомий – Лубінець

Аметхана Умерова, як і Ремзі Німетулаєва, відправили до СІЗО на два місяці. Він перебуватиме в СІЗО №2 Сімферополь до 23 жовтня 2023 року. Його адвокат Едем Семедляєв розповів, що не зміг потрапити до підзахисного на обшук і зміг побачити його лише у будівлі ФСБ, коли Умерову пред'явили обвинувачення.

"З тих матеріалів, які співробітники ФСБ надали до суду, видно, що упродовж декількох років силовики прослуховували домоволодіння кримських татар, де записали нібито якісь зустрічі. Для порушення справи використовувалися свідчення двох прихованих свідків, які говорять про те, що вони нібито відвідували якісь конспіровані зустрічі", - розповів Семедляєв.

Як повідомлялося, 24 серпня у тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали шістьох кримських татар, у яких проводили обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-