Загородження, які РФ встановлює біля Кримського мосту, стратегічно ні на що не впливають - ГУР

Загородження, які РФ встановлює біля Кримського мосту, стратегічно ні на що не впливають - ГУР

Укрінформ
Спеціальні загородження, які росіяни встановлюють біля Керченського мосту для захисту його від надводних та підводних дронів, стратегічно ні на що не впливають.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи є розуміння того, що це за загородження, передає кореспондент Укрінформу.

«Іде мова про конструкцію, яка має перешкоджати надводним дронам влучати по Кримському мосту. Конструкція, у принципі, робиться з підручних матеріалів, вона не є високотехнологічною. І зрештою, стратегічно це ні на що не вплине. Але люди бігають, суєтяться, за цим цікаво спостерігати», - сказав він.

Представник Головного управління розвідки зауважив, що українці неодноразово чули, зокрема, і по відношенню до цієї незаконної споруди, що вона максимально захищена, що цей міст охороняється всіма силами і засобами і що йому нічого не загрожує – але вже двічі відбувалися інциденти, які спричиняли істотні руйнування цього мосту і призводили до зупинки його експлуатації.

«Це означає, що подібні ексцеси цілком логічно будуть продовжуватися і у майбутньому - до того періоду, поки українська територія не буде деокупована, а незаконні споруди, включно із цією, яку вони називають Кримським мостом, відповідно, не буде демонтовано», - заявив Юсов.

Він поінформував, що в окупованому Криму наразі спостерігається активізація опору місцевого населення росіянам, у тому числі з використанням «бандерівських смузі».

«Це відзначають окупанти у своїх документах, вони намагаються посилювати репресії, і Крим сьогодні значною мірою – це найбільш закрита територія у багатьох сенсах, найбільш жорстка у плані репресивного апарату навіть серед тимчасово окупованих територій, але тим не менше, протестні настрої там відзначаються», - сказав представник ГУР.

Читайте також: Резніков: Російські військові склади у Криму і Керченський міст – законні цілі для атак ЗСУ

Як повідомлялося, 17 липня близько четвертої ранку впала секція Кримського мосту. Перед цим було чути вибух.

За інформацією Телеграм-каналу Mash, після цього росіяни додатково огородили Керченський міст «спеціальними протидиверсійними боновими загородженнями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-