У Китаї утримались від засудження удару по Кримському мосту

У Китаї утримались від засудження удару по Кримському мосту

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Китаю утримались від засудження удару по Кримському мосту, натомість закликали сторони «конфлікту в Україні» утримуватися від нападів на цивільні об’єкти та дотримуватись міжнародного гуманітарного права.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це свідчить відповідь під час брифінгу речниці МЗС КНР Мао Нін на прохання одного з російських пропагандистських медіа прокоментувати «терористичну атаку» на Кримський міст.

«Китай вважає, що відповідні сторони повинні утримуватись від нападу на цивільні об’єкти та інфраструктуру, забезпечувати безпеку цивільних осіб та дотримуватися міжнародного гуманітарного права», - сказала Мао.

Вона додала, що позиція Китаю стосовно «української кризи» відома і полягає в тому, що всі сторони конфлікту повинні «докласти зусиль для політичного врегулювання кризи та спільними зусиллями сприяти пом’якшенню ситуації».

Дипломатка відповіла максимально нейтрально і не висловила жодної критики самого удару по незаконній споруді росіян у Керченській протоці, засвідчивши тим самим, що китайська сторона не бачить у цій події підстав для засудження дій українських захисників.

Читайте також: ISW оцінив наслідки атаки на Кримський міст для логістики росіян на півдні

Заклик китайської сторони адресований і Росії, яка від початку вторгнення в Україну 24 лютого минулого року щодня завдає ракетних, артилерійських та бомбових ударів по цивільних об’єктах і житлових будинках в Україні, нехтуючи не лише міжнародним гуманітарним правом, а й елементарними почуттями людяності та співчуття.

Як повідомлялося, Китай офіційно не визнає ні окупації Росією українського Криму в 2014 році, ні нових спроб держави-агресорки у 2022 році проголосити своїми окуповані території України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи у штаб-квартирі ООН підрив Кримського мосту заявив, що Росія використовує міст головним чином для продовження війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-