Чубаров пов'язує заяви про замах на Аксьонова з бунтом Пригожина

Чубаров пов'язує заяви про замах на Аксьонова з бунтом Пригожина

Укрінформ
Заяви ФСБ про нібито запобігання спробі замаху на "главу" кримської окупаційної влади, зрадника Сергія Аксьонова є спробою вибілити його перед Кремлем за вичікувальну позицію під час бунту Пригожина.

Про це написав у Телеграмі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

“В такий дешевий, але сердитий спосіб намагаються терміново вибілити перед Кремлем кримського гауляйтера Аксьонова та місцеве управління ФСБ РФ, що зайняли очікувальну позицію під час недавнього протистояння Пригожин-Путін”, - йдеться в дописі.

Чубаров зауважив, що це - "обкатаний спосіб провокації", що використовується російськими спецслужбами, коли самі облаштовують “схованку”, потім обирають жертву в якості підривника, арештовують її, вибивають потрібні покази.

“Для більшої переконливості можуть проти волі затриманого взяти у нього зразок слини чи волосся, що потім будуть знайдені під час обстеження знайденої у “схованці” вибухівки. Мовляв, бачите, навіть ДНК-аналіз показав, що вибухівку підклав обвинувачений”, - зауважив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: Заколот «вагнерівців» свідчить про шкоду, що її Путін завдав Росії - директор ЦРУ

За його словами, таку схему росіяни застосували під час фальсифікації кримінальної справи стосовно політв'язня Едема Бекірова, арештованого у 2019-му році та звільненого за обміном у вересні 2019-го року.

Сьогодні російські ЗМІ із посиланням на пресслужбу ФСБ заявили про запобігання спробі замаху на кримського "главу" Аксьонова. За результатами операції, нібито затримано "диверсанта" – громадянина Росії, якого "завербувала СБУ" і якого "навчали в Україні мінно-вибуховій справі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-