«Дивиться» на Крим: у ГУР розповіли, де на Зміїному встановили найбільший прапор України

«Дивиться» на Крим: у ГУР розповіли, де на Зміїному встановили найбільший прапор України

Укрінформ
Найбільший державний прапор на острові Зміїний за спеціальним дорученням начальника ГУР МО України Кирила Буданова встановили на тому краю острова, який "дивиться" на Крим.

Про це командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України на псевдо Тимур, який брав участь у звільненні Зміїного, розповів під час інтерв’ю на YouTube-каналі Ramina, передає Укрінформ.

“Один із прапорів (для Зміїного - ред.) ми попросили в Одесі, він був дуже великий. І от командир поставив задачу, щоб він, найбільший, постав на краю острова, який “дивиться” на Крим”, - розповів воєнний розвідник.

Читайте також: Зміїний чи знищення крейсера «Москва» - це лише початок: Неїжпапа привітав зі святом ВМС України

За словами Тимура, день вирішальної операції на Зміїному був поділений на декілька етапів. “На першому етапі була артпідготовка, на другому залучили авіацію. Стояло завдання встановити державний прапор України на вертолітному майданчику. Ми встановили. Далі був третій етап ― дорозвідка прибережної зони й розмінування”, ― розповів спецпризначенець ГУР МОУ, додавши, що в той момент росіяни підняли бойову авіацію та завдали удару по Зміїному.

Після цього група українських спецпризначенців перейшла до фінального етапу спецоперації. “На четвертому етапі ми взяли острів під повний контроль. Ворожий триколор був спущений, а наш прапор піднятий на офіційному флагштоці”, ― сказав Тимур.

Розвідник також описав відчуття при виконанні завдання з підвищеним ризиком: “Співробітники ГУР МО України можуть подолати свої страхи. У нас є обережність. У нас є планування. Тому ані в командного складу, ані в моїх побратимів, які зі мною служать, почуття страху немає”.

Читайте також: Буданов розповів, як звільняли Зміїний

Як повідомлялося, російські війська захопили острів Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2022 року. 30 червня 2022 року українські військові повністю визволили Зміїний. Міноборони РФ підтвердило втечу своїх військових, назвавши це "жестом доброї волі".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-