У Джелялова в СІЗО розвинувся варикоз – дружина політв'язня

У Джелялова в СІЗО розвинувся варикоз – дружина політв'язня

Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, який перебуває у СІЗО №2 у Сімферополі, страждає на варикозне розширення вен.

Про це повідомила у Фейсбуці його дружина Левіза Джелялова, передає Укрінформ.

«Щодо здоров'я Нарімана, минулого тижня під час відвідання побачила набряклі ступні та варикозне розширення вен на обох ногах. Це є наслідком того, що впродовж уже 40 днів Наріман, як і інші в'язні із цього СІЗО, перебувають по 16 годин на день на ногах (із 6 год ранку до 22 год вечора) без дозволу сісти або лягти на ліжко», - розповіла Джелялова.

За її словами, Федеральна служба виконання покарань заявила, що Джелялова перевели до СІЗО №2 м. Сімферополя «через дефіцит місць у СІЗО №1, з метою створення належних умов утримання».

Жінка зауважила у цьому зв'язку, що переведення до СІЗО із більш жорстким режимом «навряд чи є результатом турботи про умови утримання». За її словами, у цьому слідчому ізоляторі знаходяться ті, кого ув'язнили за політичними статтями, а також затримані на Херсонщині та Запоріжжі.

Читайте також: У кремлівського політв'язня Джелялова погіршилося здоров'я — омбудсмен

Як повідомлялося, Нарімана Джелялова перевели до СІЗО №2 у Сімферополі 11 травня.

У вересні 2022 року "суд" у Криму ухвалив вирок Джелялову та братам Ахтемовим у "справі про диверсію на газопроводі". Зокрема, Джелялову псевдосуд призначив 17 років колонії суворого режиму.

Фото: Левіза Джелялова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-