Кримського релігійного діяча Бектемірова окупанти етапували за 1 300 кілометрів від півострова

Кримського релігійного діяча Бектемірова окупанти етапували за 1 300 кілометрів від півострова

Укрінформ
Кримського політв'язня, релігійного діяча Вадима Бектемірова загарбники етапували до в'язниці у  Єльці (Росія), що на відстані понад 1 300 кілометрів від тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомив кримський політв'язень Еміль Зіядінов у листі дружині, передає Укрінформ із посиланням на громадське об'єднання «Кримська солідарність».

«Сьогодні бачив Вадима Бектемірова. Потім підтвердилося, що це він. Вадим потрапив до нас», - йдеться в листі Зіядінова, який уже декілька місяців перебуває у в'язниці у м. Єлець.

За словами Зіядінова, наразі Бектеміров перебуває на карантині.

Зазначається, що родина Бектемірова офіційного повідомлення від Федеральної служби виконання покарань Росії поки не отримувала.

Як повідомлялося, Бектемірова загарбники засудили до 11 років в'язниці за справою «кримських мусульман». Його затримали у липні 2020 року під час масових обшуків у Криму.

Вадим Бектеміров – магістр спеціалізації «Ісламські вчення» факультету арабської літератури та гуманітарних наук, випускник факультету арабської мови та літератури університету «Аль-Джинан» у Лівані. До арешту працював перекладачем, а також проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, відвідував судові засідання у політично вмотивованих справах. Бектеміров – батько трьох дітей.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-