Після пожежі на нафтобазі Севастополя родини військових рф активно евакуюються – Гуменюк

Після пожежі на нафтобазі Севастополя родини військових рф активно евакуюються – Гуменюк

Укрінформ
Після того, як сталася пожежа на нафтобазі в Севастополі, у тимчасово окупованому Криму, родини військових почали потужно евакуйовуватися з півострова.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання про настрої у Криму після цієї пожежі, передає кореспондент Укрінформу.

«(Там фіксується – ред.) дуже великий ступінь тривожності, як вони зазначають для себе. І дуже широкі потоки (осіб – ред.) спрямовані по всіх маршрутах, куди можна виїжджати. Дійсно, навіть родини військових потужно евакуюються. Тобто, вони відчувають, що дійсно ця загроза є - після «бавовни», яка спіткала Севастополь», - розповіла Гуменюк.

Відповідаючи на питання щодо інформації про 10 резервуарів і 40 тисяч тонн пального, які були знищені у Севастополі, вона поінформувала, що росіяни поступово переорієнтовуються на пункти базування у бік Новоросійська, бо у севастопольських бухтах вони не відчувають спокою і сталого логістичного забезпечення.

«Наведені цифри - це загальні дані, які фіксують потужності цієї бази накопичення. Скільки там було насправді – ми можемо тільки здогадуватися по феєрверку, який спостерігали. Але те, що підірвана логістика ворога, це - один з елементів дійсно підготовки до потужних активних дій наших сил оборони. Ми про це говоримо вже довготривалий час», - зазначила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України.

За її словами, ця робота є такою собі підготовкою до того широкомасштабного наступу України, якого всі очікують. «Ворог відчуває, що в нього підірваний ресурс, і починає маневрувати», - сказала спікерка.

Гуменюк заявила, що таких же потужних резервуарів з паливом у Криму у росіян немає. «Але все ж таки ми розуміємо, що вони можуть розосереджувати ці запаси, зокрема і після такої потужної «бавовни». Ми будемо відстежувати і обов’язково (їх – ред.) знайдемо», - запевнила вона.

Читайте також: У Севастополі знищені 10 резервуарів з нафтопродуктами для ворожого флотуГУР

Як повідомлялося, у Генштабі ЗСУ заявили, що після «бавовни» на нафтобазі у Криму російські військові почали тікати у відпустки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-