«В окупантів паніка»: Ташева пояснила, чому в Криму побільшало абсурдних вироків

«В окупантів паніка»: Ташева пояснила, чому в Криму побільшало абсурдних вироків

Укрінформ
Інтенсифікація абсурдних вироків у тимчасово окупованому Криму свідчить про паніку в окупантів та колаборантів, таким чином вони намагаються «придушити» проукраїнські рухи.

Про це йдеться в колонці Постійної Представниці Президента України в АРК Таміли Ташевої для «Української правди», передає Укрінформ.

"Лише за березень та половину квітня до окупаційних судів надійшло 42 провадження за статтею 20.3.3 ("дискредитація зс рф" – ред.). По 35 з них вже винесли незаконні "постанови" та визначили суму штрафів для наших громадян. Всього за рік існування цієї незаконної статті завели справи щонайменше на 352 кримчан. Однак подібна інтенсифікація абсолютно абсурдних вироків свідчить про паніку, яку відчувають окупанти та колаборанти. Таким чином вони намагаються залякати мешканців окупованого півострова та «придушити» їхні проукраїнські рухи", - йдеться в колонці.

Читайте також: Після деокупації у Криму має бути створена військова адміністрація - Ташева

Ташева розповіла про деякі із цих вироків.

Так, студентка в Криму нещодавно отримала два штрафи на 50 та 60 тисяч рублів за те, що у тік-тоці підтримала Президента України та та зняла відео у вишиванці з синьо-жовтим манікюром. На неї після цього влаштував цькування проросійський блогер таліпов.

Інша дівчина, зауважила Постпред Президента, у Інстаграмі опублікувала відеозапис, де виконувала гімн України. Це окупаційні суди також класифікували як "дискредитацію зс рф".

Окрім того, додала Ташева, жінка у своїх соцмережах опублікувала фото путіна з підписом "щоб ти здох", за що не лише отримала незаконний штраф, а й втратила посаду медсестри.

Юнак отримав штраф за тією статтею 20.3.3 за те, що опублікував у своєму Інстаграмі прапор України.

«Для окупантів навіть звичайна українська символіка – це вже дискредитація їхніх військових, адже, згідно з їхніми "мотивувальними" листами, які прикріплюють до постанов та вироків окупаційні суди – ЗСУ використовують на своєму бойовому обмундируванні державний стяг», - зауважила Постпред Президента в АРК.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що для реінтеграції Криму необхідно розбивати російські міфи про український півострів та повертати людей в український контекст як усередині країни, так і на міжнародній арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-