Загарбники хочуть депортувати в росію Джелялова та братів Ахтемових - правозахисники

Загарбники хочуть депортувати в росію Джелялова та братів Ахтемових - правозахисники

Укрінформ
Правозахисні організації вимагають утриматись від депортації до росії незаконно засуджених у тимчасово окупованому Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та братів Ахтемових і негайно їх звільнити.

Відповідну заяву поширила «Кримська правозахисна група», передає Укрінформ.

«За наявною інформацією, окупаційні адміністрації рф мають реальні наміри етапувати (фактично депортувати) Нарімана Джелялова та братів Ахтемових до рф. У зв’язку із цим, засуджуючи численні злочини представників влади РФ, вимагаємо утриматись від незаконної депортації до рф та негайно звільнити громадян України Нарімана Джелялова, Асана Ахтемова та Азіза Ахтемова, а також звільнити інших незаконно позбавлених свободи громадян України, затриманих з політичних мотивів окупаційними адміністраціями в Криму», - йдеться в заяві.

Читайте також: Джапарова та віцепрезидентка Бундестагу обговорили кроки для звільнення політв’язнів

Правозахисники звертаються до міжнародних та міжурядових організацій, урядів та глав іноземних держав з проханням сприяти заснуванню та посиленню механізмів та майданчиків з проведення перемовин щодо запобігання незаконній депортації до рф та звільнення всіх незаконно позбавлених свободи, утримуваних в тимчасово окупованому Криму.

Заява також містить прохання до Президента Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана запобігти ймовірній депортації на територію рф та сприяти звільненню незаконно позбавлених волі Джелялова та братів Ахтемових.

Читайте також: Україна переглядатиме практично всі рішення окупаційних судів у Криму – Ташева

Правозахисники акцентували, що у звіті Офісу Прокурора МКС з попереднього вивчення ситуації в Україні за 2020 рік зазначено, що переміщення росією осіб, які перебувають під вартою в межах кримінального судочинства та ув’язнених, має ознаки воєнного злочину та злочину проти людяності.

Як повідомляв Укрінформ, "суд" у Криму засудив першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова) та Асана й Азіза Ахтемових до 17, 15 та 13 років колонії суворого режиму відповідно за справою «про диверсію на газопроводі».

Фото: Фейсбук Джелялова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-