Чубаров пропонує повернути Севастополю давню назву Ак'яр

Чубаров пропонує повернути Севастополю давню назву Ак'яр

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров пропонує повернути тимчасово окупованому росією Севастополю його давню назву Ак'яр (Aqyar).

Про це Чубаров написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За всієї поваги до секретаря РНБОУ Олексія Данілова, не варто затягувати час, відповідно, ніяких "об'єктів №6", а відразу перейменувати «севастополь» на Aqyar /Ак'яр.Очистимо український Крим від колоніальних назв, що звеличують, увіковічують, пропагують, символізують російську імперію, срср або російську федерацію", - закликав голова Меджлісу.

Чубаров наголосив, що міф про «севастополь – город русской славы» особливо оберігається сьогодні москвою. Правда ж полягає в тому, що «город-герой севастополь» після отримання такого найменування завжди здавався тим, хто його штурмував, зазначив він.

Читайте також: Україна та Румунія проведуть Першу Чорноморську безпекову конференцію Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов окреслив 12 кроків деокупації Криму, де серед іншого йдеться про покарання гауляйтерів та колаборантів, звільнення ув’язнених українців та кримських татар, демонтаж Кримського моста та перейменування Севастополя в «Обʼєкт № 6» з тим, щоб у подальшому Верховна Рада України ухвалила рішення про нову назву міста.

Селище Ак'яр (з тюрк. - "біла скеля", росіяни називали його Ахтіар) виникло поблизу руїн античного Херсонеса наприкінці 17 століття, а за сто років разом з усім Кримським півостровом було окуповано російською імперією. У 1784 р. місто, перетворене на російську морську базу, отримало назву Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-