Окупанти в Криму під приводом «перепису населення» збирали дані кримських татар — правозахисниця

Окупанти в Криму під приводом «перепису населення» збирали дані кримських татар — правозахисниця

Укрінформ
російські загарбники в тимчасово окупованому Криму проводили так званий “перепис населення” у місцях компактного проживання кримських татар, щоб потім принести їм повістки.

Про це в ефірі “Громадського радіо” розповіла дослідниця “Кримської правозахисної групи” Ірина Сєдова, передає Укрінформ.

“Загарбники ходили, організовували так званий “перепис населення” у місцях компактного проживання кримських татар в районі Сімферополя. Та який може бути перепис? Звісно, що це — відверта брехня, вони просто збирають персональні дані: хто де живе, за якою адресою, щоб потім прийти і принести повістку чи намагатися схилити цих людей, аби вони йшли воювати”, - зазначила Сєдова.

Правозахисниця зауважила, що окупанти упродовж 9 років у Криму проводили “психологічну спецоперацію та зомбування”, щоб нині забирати людей на війну проти України.

Читайте також: Справи «за дискредитацію росармії» в Криму найчастіше відкривають на підставі доносів

Як повідомлялося, про примусову мобілізацію в тимчасово окупованому Криму слід повідомляти на "гарячу лінію" за номером:+ 38 (096) 700 1600, у тому числі у месенджерах Telegram, Viber, Whatsapp та Signal.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-