У складі ЗСУ воюють понад 10 тисяч жителів Криму

У складі ЗСУ воюють понад 10 тисяч жителів Криму

Укрінформ
У складі Збройних сил України незалежність нашої держави боронять понад 10 тисяч жителів Криму.

Про це під час дискусії до Дня спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя, організованої Офісом омбудсмена спільно з Представництвом Президента України в АР Крим, повідомив заступник постійної представниці Президента України в АР Крим Денис Чистіков, передає кореспондент Укрінформу.

"За даними Ради ветеранів Криму, у ЗСУ понад 10 тисяч мешканців Криму зі зброєю у руках виборюють територіальну цілісність і суверенітет України. Хтось ще з 2014 року, хтось долучився після повномасштабного вторгнення рф", - сказав він.

У свою чергу лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв зазначив, що дуже справедливо, що 26 лютого було визначено Днем кримського спротиву російській окупації.

Читайте також: Мужність ЗСУ і єднання українців дали кримчанам надію на визволення – Чубаров

За його словами, за різними соцопитуваннями, десь 93% жителів України вважають, що війна не може бути закінчена, поки не відновлена територіальна цілісність нашої держави.

"Нинішня війна рано чи пізно закінчиться, буде укладена якась мирна угода. Але є всі причини сподіватися, що цей мир буде встановлено на основі чистих принципів, сформульованих Президентом України та вже підтриманих, зокрема, у Євросоюзі тощо", - сказав Джемілєв.

Як повідомлялося, в інформаційному агентстві "Укрінформ" відкрилася виставка плакатів, присвячена Дню спротиву окупації Криму, що відзначається 26 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-