З російської колонії випустили засудженого у Криму українського десантника

З російської колонії випустили засудженого у Криму українського десантника

Укрінформ
Військовослужбовця Збройних сил України Євгена Добринського, якого окупаційний «суд» у Криму засудив до трьох з половиною років позбавлення волі, вивезли з російської колонії.

Про це повідомила «Кримська правозахисна група» з посиланням на адвоката Ісляма Веліляєва, передає Укрінформ.

«Термін покарання Євгена Добринського закінчився 16 січня. За словами адвоката, Добринського перевозять до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростові-на-Дону», - йдеться у дописі.

Читайте також: Правозахисники назвали основні тенденції порушень прав людини в окупованому Криму за минулий рік

Як повідомлялося, боєць 95-ї десантної бригади Євген Добринський зник 30 травня 2020 року біля адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом. За декілька днів у фсб рф заявили, що українського військового затримали і стосовно нього порушено кримінальну справу "про незаконний перетин кордону росії". 21 квітня 2021 року Джанкойський «суд» виніс незаконний вирок Добринському за начебто незаконний перетин державного кордону російської федерації та контрабанду наркотичних засобів – 3,5 року позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Омбудсмен Людмила Денісова тоді заявляла, що докази, надані стороною захисту, свідчать про невинуватість українського військовослужбовця”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-