путінська влада планує використовувати випускників кримських коледжів на війні проти України

путінська влада планує використовувати випускників кримських коледжів на війні проти України

Укрінформ
путінська влада планує використовувати випускників коледжів з тимчасово окупованого Криму як “гарматне м’ясо” на війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова повідомляє у Телеграмі.

Денісова розповіла, що з 1 квітня до 15 липня в російській федерації та на тимчасово окупованій території Криму оголошено весняний призов до лав армії рф.

“Як стало відомо, у Севастопольському суднобудівному коледжі на “прохання” воєнного комісара термін складання випускних іспитів було перенесено на початок червня аби встигнути призвати випускників до лав армії рф. Раніше, за графіком, останнім днем іспитів було 28 червня 2022 року”, - повідомила Денісова.

Аналогічна ситуація й в інших навчальних закладах – Севастопольському морському коледжі, Севастопольському професійному художньому коледжі та Севастопольському промислово-технологічному коледжі ім. Маршала інженерних військ А.В.Геловані. У цих закладах освіти також змінюють дату останнього іспиту.

“Примусова мобілізація на захоплених рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Вона суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних чи допоміжних силах”, - заявила Денісова.

Читайте також: В окупованому Сімферополі чоловік намагався підпалити військкомат

Уповноважена з прав людини Верховної Ради звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, росія залучає для участі у війні проти України людей з інвалідністю з окремих районів Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-