"Суд" у Криму не дозволив Наріману Джелялову попрощатися з померлим батьком

Укрінформ
Так званий "суд" у тимчасово окупованому Криму відмовив політв'язню Наріману Джелялову у клопотанні про короткостроковий виїзд із сімферопольського СІЗО для прощання на похороні зі своїм батьком.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Верховний суд Криму відмовився дати заступнику голови Меджлісу кримських татар, забороненого в росії, Наріману Джелялову короткостроковий виїзд зі слідчого ізолятора для прощання з батьком на похороні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що батько політв'язня Енвер Джелялов помер 27 березня, у зв'язку з чим адвокат Еміне Авамілєва звернулася до так званого “верховного суду” Криму з клопотанням про надання Наріману Джелялову можливості особисто попрощатися з померлим батьком.

"Суддя" Віктор Зіньков відмовив у клопотанні, вказавши, що "дані обставини не є винятковою підставою для короткострокового виїзду зі слідчого ізолятора".

"Побачення з родичами підозрюваному та обвинуваченому надаються в умовах слідчого ізолятора та під контролем працівників місць утримання під вартою", - прокоментував "суддя" свою відмову.

27 березня в окупованому Криму помер батько політв'язня, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, якого російські власті безпідставно звинувачують у “підриві газопроводу”. Похорон Енвера Джелялова призначено на 28 березня.

Як повідомлялося, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову спочатку висунули звинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували звинувачення на "вчинення диверсії у складі організованої групи" (п. "2" а. 2). та "незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою "(ч. 4 ст. 222.1 КК рф). Згодом Джелялова звинуватили також у контрабанді вибухового пристрою.

Асана та Азіза Ахтемових також звинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

За словами адвоката Миколи Полозова, у "справі" проти Джелялова та братів Ахтемових, яким загрожує до 20 років позбавлення волі, силовиками був застосований весь спектр "напрацювань" останніх років - катування електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси навіть з питань запобіжного заходу та безліч інших заходів. Так званий верховний суд Криму продовжив термін утримання під вартою всім трьом на пів року – до 26 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-