У Криму помер батько політв'язня Нарімана Джелялова

У Криму помер батько політв'язня Нарімана Джелялова

Укрінформ
У неділю в окупованому Криму помер батько політв'язня, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова - Енвер Джелялов. Похорон відбудеться завтра.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Сьогодні на 84-му році життя зупинилося серце батька кримськотатарського політика і нашого співвітчизника Нарімана Джелялова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що арешт Нарімана у вересні 2021 року та звинувачення його у підриві газопроводу стали великим ударом для його батька.

Похорон відбудеться завтра, 28 березня о 13.00 за адресою Сімферопольський район, село Первомайське, вул. Леніна, 113.

Як повідомлялося, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на "здійснення диверсії у складі організованої групи" (п. "2" а. 2 . ) та "незаконне придбання, зберігання і перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою" (ч. 4 ст. 222.1 КК рф). Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Асана й Азіза Ахтемових обвинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин і контрабанді вибухових пристроїв.

За словами адвоката Миколи Полозова, у "справі" проти Джелялова та братів Ахтемових, яким загрожує до 20 років позбавлення волі, силовиками був застосований весь спектр "напрацювань" останніх років - тортури електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси навіть щодо питань запобіжного заходу та безліч інших заходів. Так званий Верховний суд Криму всім трьом продовжив термін тримання під вартою на пів року, до 26 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-