Суднам у Чорному морі радять обходити зони бойових стрільб флоту РФ

Суднам у Чорному морі радять обходити зони бойових стрільб флоту РФ

Укрінформ
Державне підприємство «Адміністрація морських портів» рекомендує капітанам суден рухатися в обхід тих зон Чорного моря, які перекриваються на період 13-19 лютого Російською Федерацією через проведення заходів із бойової підготовки підрозділів військового флоту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДП «АМПУ».

«Станом на 11 лютого 2022 року прибережним повідомленням № 50/22, виданим державною установою «Держгідрографія» Морської адміністрації України на підставі листа управління навігації та океанографії міноборони Російської Федерації від 10 лютого, скасовано прибережне повідомлення №43/22. З огляду на це, рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі відкритий», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни можуть підірвати Керченський міст для виправдання агресіїInformNapalm

Зазначається, що відповідно до прибережних попереджень №41/22, 42/22, 43/22, виданих державною установою «Держгідрографія» Морської адміністрації України на підставі листа управління навігації та океанографії міноборони РФ від 08 лютого, з 13 до 19 лютого включно окремо визначені координатами райони Чорного та Азовського морів перекриваються для проведення «заходів з бойової підготовки – стрільби ракетні та артилерійські, плавання небезпечне».

В АМПУ уточнили, що зазначені райони перекривають так звані «рекомендовані шляхи руху суден до морських портів України».

Читайте також: Шість десантних кораблів РФ переходять із Середземного до Чорного моря «для навчань»

З урахуванням викладеного, рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі буде заблокований на весь період проведення зазначених заходів.

Щодо портів Чорноморського басейну, то рух суден у Чорному морі зможе здійснюватися лише з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно — з обмеженнями за осадкою суден.

Як повідомляв Укрінформ із посланням на ДПСУ та ДУ «Держгідрографія», станом на 11 лютого Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря.

«Ми отримали офіційну інформацію Державної установи «Держгідрографія» про скасування Російською Федерацією прибережного повідомлення про перекриття для судноплавства районів у південній частині Азовського моря на період з 13 до 19 лютого, що планувалось під приводом проведення заходів бойової підготовки, ракетних і артилерійських стрільб ЧФ РФ», - зазначила речниця Морської охорони Держприкордонслужби Наталія Гуменюк.

Читайте також: Росія хоче зібрати у Середземному морі всі наявні у неї «вбивці авіаносців» – експерти

Повідомлення національного координатора системи НАВТЕКС щодо скасування попередження про перекриття для судноплавства великих районів Чорного моря станом 11 лютого немає.

Командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву про те, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні та є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-