Кримськотатарський телеканал АТR припинив супутникове мовлення

Кримськотатарський телеканал АТR припинив супутникове мовлення

Укрінформ
Єдиний кримськотатарський телеканал АТR через недостатнє фінансування припинив супутникове мовлення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АТR.

"У зв'язку з істотним недофінансуванням з держбюджету, колектив телеканалу не в змозі сплатити заборгованість, що утворилася, перед компанією Spacecom. Про можливе відключення від супутника Amos провайдер повідомив в офіційному листі на ім'я генерального директора телеканалу АТR Ленура Іслямова", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок відключення від супутника основна аудиторія телеканалу - жителі окупованого Криму - дивитися АТR, як раніше, вже не зможуть.

"Керівництво телеканалу АТR докладає зусиль, спрямованих на пошук ресурсів для повномасштабного мовлення, та сподівається, що це відключення тимчасове", - підкреслюють на каналі.

АТR залишається у кабельних мережах України та у додатках цифрового інтерактивного телебачення MEGOGO, Divan TV, OLL TV та Lanet TV і на сайті ATR.ua. Також телеканал продовжує мовлення на YouTube.

Як повідомлялося, ATR — український кримськотатарський телеканал, що спеціалізується на мовленні для жителів Криму. Розпочав мовлення з міста Сімферополь у вересні 2006 року. Внаслідок незаконної анексії та подальшої окупації Криму Росією робота каналу була заблокована окупаційною російською владою й він припинив мовлення у березні 2015 року. Керівництво вирішило перенести канал до материкової України й з червня 2015 канал веде мовлення з Києва.

Фото: АTR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-