Окупанти пояснюють сімферопольцям, що каламутна вода у кранах - через «турбулентність»

Окупанти пояснюють сімферопольцям, що каламутна вода у кранах - через «турбулентність»

Укрінформ
В окупованому Криму в будинках сімферопольців з кранів тече каламутна вода, яку «влада» пояснює «турбулентністю в водоводі».

Про це в окупованому Криму повідомляє підприємство «Вода Криму», передає Укрінформ.

«Збільшення мутності пов'язано з виникненням турбулентного режиму в водоводі та змивом корозійних відкладень зі стінок», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає «Вода Криму», погіршення якості води є незначним, у межах нормативних значень і пов'язане з запуском нового магістрального водоводу Веселе - Дзержинського.

Як повідомлялося, до 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму у прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було призупинено. Наразі запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел. За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел веде до засолення кримського грунту.

Читайте також: Окупанти припиняють використання Сімферопольського водосховища через рівень аміаку

Через посуху й обміління водоймів із 24 серпня кілька районів Криму і Сімферополь почали отримувати воду за графіками.

Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, підкреслюючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-