Адвокат українських моряків відвідав слідче управління ФСБ Росії

Адвокат українських моряків відвідав слідче управління ФСБ Росії

Укрінформ
РФ не закрила кримінальну справу стосовно захоплених у Керченській протоці 25 листопада 2018 року українських військових моряків, звільнених у рамках обміну утримуваними особами.

Про це повідомив в Facebook адвокат моряків Микола Полозов.

"Сьогодні відвідав Слідче управління ФСБ Росії по справі військовополонених українських моряків. Робота у справі військовополонених українських моряків триває навіть після їх звільнення. У Росії кримінальну справу стосовно них не припинено, і вони до сих пір залишаються в статусі обвинувачуваних, а адвокати нашої команди продовжують їх захищати", - написав він.

До цього Полозов додав, що зараз справа знаходиться на стадії ознайомлення з матеріалами. "Наші адвокати активно знайомляться з матеріалами. Наше завдання - домогтися виключення будь-яких несприятливих юридичних наслідків для звільнених моряків - героїв!", - підкреслив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ 7 вересня 2019 року, між РФ та Україною відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 11 незаконно засуджених в РФ українців і 24 моряка, яких було захоплено в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських сил України: катера "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українця, троє з них були поранені. Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону.

Читайте також: Українських моряків звільнили на поруки омбудсмена Денісової - адвокат

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Суд ООН з морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити 24 захоплених моряка і дати їм можливість повернутися до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-