Поки РФ не забереться з Криму, розслідування вбивства Аметова не буде - Чийгоз

Поки РФ не забереться з Криму, розслідування вбивства Аметова не буде - Чийгоз

Укрінформ
Доки Росія не забереться з Криму, не варто розраховувати на те, що розслідування вбивства кримськотатарського та українського патріота Решата Аметова, скоєного в березні 2014 року, буде доведено до кінця.

Про це в четвер у коментарі кореспондентові Укрінформу сказав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"У 2015 році, за рік після вбивства Аметова, окупаційна влада закрила кримінальну справу. Під тиском громадськості розслідування ніби відновили, але минулого року знову призупинили з формулюванням «не виявлені особи, причетні до викрадення та вбивства", - повідомив Чийгоз.

На його думку, насправді особи, які здійснювали викрадення та вбивство кримського татарина, давно упізнані, "але ніякого слідства, тим більше об'єктивного", окупанти не проводитимуть.

"Навіть попереднє розслідування вивело на безпосередніх викрадачів і вбивць Решата Аметова. Це упізнані особи, вони пов'язані з тими, хто давав їм накази. Тому ніякого продовження слідства, тим більше об'єктивного, не буде, доки ці терористи в Криму", - резюмував Чийгоз.

За словами заступника голови Меджлісу, на самому початку окупації Криму Аметов своїми одиночними пікетами висловив і продемонстрував "владі" позицію всього кримськотатарського народу.

"Цей хлопець віддав життя за нас усіх, тому що ми всі були проти Росії в Криму", - говорить Чийгоз.

Сьогодні Аметову виповнилося б 44 роки.

3 березня 2014 року житель Сімферополя Решат Аметов вийшов з одиночним пікетом на центральну площу міста навпроти будівлі Ради міністрів АРК. До нього підійшли невідомі в камуфляжній формі, скрутили і насильно закинули в автомобіль. Протягом двох тижнів не було інформації про його місцезнаходження. 15 березня 2014 року його тіло було знайдено за 60 км від Сімферополя, в селі Земляничне Білогірського району, зі слідами жорстоких тортур. Окупаційна влада за рік після порушення кримінальної справи за фактом вбивства Аметова закрила справу.

Читайте також: Звіряче вбивство Аметова скоєне для залякування супротивників окупації Криму — адвокат

У 2016 році справу було поновлено, проте на сьогоднішній день ніяких результатів розслідування не має. У Аметова залишилися троє малолітніх дітей, наймолодшій з них на момент смерті батька виповнилося лише три місяці.

Кримінальне провадження за фактом вбивства Решата Аметова в Україні триває з січня 2016 року.

У 2017 році Президент України Петро Порошенко присвоїв Решату Аметову звання Героя України. Сьогодні, в день народження Аметова, глава держави нагадав, що Україна повинна пам'ятати своїх мужніх героїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-