Денісова знову не змогла відвідати Сенцова

Денісова знову не змогла відвідати Сенцова

Укрінформ
Український омбудсмен Людмила Денісова знову не змогла відвідати незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Відповідно до наших попередніх домовленостей (з російським омбудсменом Тетяною Москальковою - ред.), які були на вечір 18 червня, українською стороною було зроблено все можливе для мінімальних пересувань і максимального комфорту візитів Тетяни Москалькової до тих осіб, яких вона хотіла відвідати. В першу чергу, це Кирило Вишинський. Відбулися домовленості з усіма органами, які впливають на те, щоб переправити Вишинського в київське СІЗО. Такі згоди отримані від СБУ, під слідством якого знаходиться Вишинський, від слідчого, який веде його справу, і про супровід його в місто Київ домовилися з МВС", - зазначила вона.

Денісова додала, що, в свою чергу, вона в цей час мала поїхати до Лабитнангі, зустрітися там із уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Читайте також: Денісова каже, що досі обговорює з Москальковою дати їхніх візитів

"Він супроводжує нас до колонії, де синхронно ми об 11 годині, Тетяна Москалькова о 9 годині ранку (вона за київським часом, ми за місцевим часом) входимо одночасно в колонії. Ми відвідуємо Олега Сенцова, вона - Кирила Вишинського. Більш того, ми даємо їй можливість відвідати Максима Одинцова і Олександра Баранова. А вже після повернення її в Москву ми плануємо спільне відвідування Романа Сущенка. Потім вже подальші кроки по відвідуванню мною Челябінська, де знаходиться Станіслав Клих і Олександр Кольченко. Потім відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, пізніше здійснити візит у Ростов і Крим", - повідомила вона.

Водночас Денісова зазначила, що "такі домовленості були на вчора". "Втім, знов нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але...", - написала омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова і уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в ході зустрічі 18 червня домовилися про відвання українського режисера Олега Сенцова в російській колонії і журналіста Кирила Вишинського в Херсоні. Москалькова запропонувала українському омбудсмену обговорити меморандум про взаємне відвідання ув'язнених в Росії і Україні. 

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушила домовленості, поїхавши до Сенцова. 

У понеділок, 18 червня, Денісову також не пустили до засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-