Омбудсмен РФ стверджує, що Балух

Омбудсмен РФ стверджує, що Балух "харчується за спеціальною схемою" - Денісова

Укрінформ
Уповноважена Російської Федерації з прав людини Тетяною Москалькова стверджує, що незаконно утримуваний в ЗІЗО окупованому Криму Володимир Балух не голодує, а "харчується за спеціальною схемою".

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook після розмови з російським омбудсменом, яка на прохання Денісової відвідала Сімферопольське СІЗО.

"Щойно переговорила з уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою. Вона розповіла про свій візит до Симферопольського СІЗО. Москалькова відвідала і переговорила з усіма 12-ма ув’язненими, стан яких я просила її перевірити", - пише Уповноважена ВР України.

Остання інформація про стан здоров’я Балуха з її слів така: «Нині це не повне голодування, а харчування за спеціальною схемою. Перебуває в камері з людиною, з якою в Володимира склалися адекватні взаємини. Володимир Балух попросив Тетяну Москалькову доробити туалет, що було одразу зроблено. Виглядає непогано як для людини, яка голодує майже 2 місяці».

Також Москалькова розповіла про відвідання ще одного українського в'язня Сімферопольського СІЗО Узеїра Абдуллаєва.

За словами, омбудсмена РФ, вона особисто обстежила його ноги. Узеїр підтвердив, що зараз почувається значно краще, і додав, що не розуміє причини виникнення загострення. "Медичну допомогу таки було надано своєчасно. Сьогодні жодних вимог не висловив. Лікування за необхідності буде продовжено", - зазначила вона.

Решту інформації Уповноважений РФ пообіцяла систематизувати і викласти більш докладно вже у офіційному листі.

Читайте також: Омбудсмен просить перевірити умови тримання українських в'язнів у СІЗО Криму

Денісова, у свою чергу, пообіцяла одразу ж повідомити отриману інформацію і сподівається, що це станеться вже у перші дні наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням перевірити умови тримання українських в'язнів у слідчому ізоляторі Сімферополя.

Зокрема, вона попросила перевірити умови тримання та надання необхідної медичної допомоги Володимиру Балуху, Узеїру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу та Ісмаїлу Рамазанову.

Український активіст Балух, засуджений в окупованому Росією Криму, голодує з 19 березня на знак протесту проти рішення суду.

Узеїр Абдуллаєв – один з п'ятьох затриманих в окупованому Криму у справі про "Хізб-ут Тахрір". У нього нещодавно виявили зараження крові. Повідомлялося про його критичний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-