Стала відома адреса колонії, де перебуває Сенцов

Стала відома адреса колонії, де перебуває Сенцов

Політв’язні
Укрінформ
Стала відома поштова адреса колонії в російському Заполяр'ї, в яку на даний момент доставлено українського режисера Олега Сенцова.

Про це написала у Facebook сестра Сенцова Наталія Каплан.

"629400 Росія, Ямало-Ненецький автономний округ, м. Лабитнангі, вулиця Північна, 33, ІК-8. Сенцову Олегу Геннадійовичу, 1976 р.н. Поки що не зрозуміло, що там з цензурою і чи будуть доходити листи. Іншої інформації у мене немає. навіть не питайте", - пише Каплан.

Даний пост коментує челябінська правозахисниця Тетяна Щур, до сім'ї якої надійшов останній лист від Олега: «Просто треба писати і вкладати конверти і папір. І сподіватися». Раніше Олег Сенцов у листі до Тетяни і Миколи Щурів розповів, що його етапують до Лабитнангі. За словами Сенцова, за час етапу він побував у декількох пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова. Жодних заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності за час етапування до нього не застосовували.

Як відомо, Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська 9 вересня. Пізніше повідомлялося, що його перевезли з Іркутська до Челябінська, проте в Челябінському слідчому ізоляторі спростували цю інформацію. У п'ятницю ввечері адвокат Дмитро Дінзе поінформував, що Сенцова доставили в місто Лабитнангі, що в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Їх етапували до Росії, де судили за сфабрикованими обвинуваченнями в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

Читайте також: Сенцова доправили у колонію на Ямал – адвокат

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком Сенцов має  відбувати термін у колонії суворого режиму.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-