Росія виробляє велику кількість зброї для фронту та вже заповнює склади - Пісторіус

Росія виробляє велику кількість зброї для фронту та вже заповнює склади - Пісторіус

Укрінформ
Росія виробляє величезну кількість зброї, частину якої відправляє на склади.

Про це сказав міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у ток-шоу «Maischberger» на телеканалі ARD, передає кореспондент Укрінформу. 

«Росія масово переозброюється… Путін робить це тому, що… планує або може щось планувати», - зазначив глава німецького оборонного відомства.

За його оцінкою, багато зброї пішло не на фронт, а на склади. Пісторіус припускає, як він казав і раніше, що Росія може бути готова напасти на країну НАТО через п'ять-вісім років, але додає, що ніхто не може цього точно сказати.

Читайте також: Шольц заявив, що не готовий змінити своє рішення щодо Taurus

Німеччина масово підтримує Україну і продовжуватиме це робити, але в той же час Бундесвер сам має бути переведений у стан, де національна оборона та оборона Альянсу знову будуть у центрі уваги, а це потребує часу, наголосив міністр.

Коментуючи виділення США пакету допомоги Україні, в якому є і далекобійні ракети, Пісторіус зауважив, що «це озброєння, зброя та підтримка, які терміново потрібні Україні».

Пісторіус повторив при цьому позицію канцлера Шольца про те, що ФРН не передаватиме Україні крилаті ракети Taurus. Причинами цього є, насамперед, значно більша дальність цієї зброї, а з іншого боку, потреби національної оборони.

Щодо систем ППО Patriot, для України, окрім тої, що додатково передає Німеччина, жодних зобов’язань від інших країн поки немає, визнав політик.

«Наразі ми телефонуємо нашим відповідним колегам і чітко даємо зрозуміти, що очікуємо цього», - сказав Пісторіус, який разом з главою МЗС ініціювали пошук доступних систем по всьому світу. Він не виключив, що партнери хотіли дочекатися поставок від американського виробника.

Читайте також: Росія заветувала проєкт резолюції Радбезу ООН про заборону ядерної зброї в космосі

Німеччина тим часом замовила ще чотири системи Patriot, і ще один контракт готується. «Але для їх доставки потрібно три роки», - зауважив міністр.

Як повідомлялось, Німеччина за обсягами допомоги Україні, в тому числі військової, є найбільшим партнером Києва в Європі та другим у світі після США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-