Військова допомога на $1 мільярд: Пентагон розкрив вміст пакету для України

Військова допомога на $1 мільярд: Пентагон розкрив вміст пакету для України

Укрінформ
До пакету оборонної підтримки України, оголошеного адміністрацією США в середу, увійшли, серед іншого, ракети для систем ППО RIM-7, Stinger, боєприпаси для HIMARS, снаряди стандартів НАТО, БМП Bradley, а також інше озброєння і техніка.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в середу, передає Укрінформ.

«Пакет, виділений за президентськими повноваженнями (PDA) має орієнтовну вартість $1 мільярд та включає можливості для підтримки найнагальніших потреб України, у тому числі засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку, протитанкову зброю», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що для відправки в Україну підготовлені ракети ППО RIM-7 і AIM-9M, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для систем HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, мінометні снаряди калібру 60 мм, протитанкові ракети TOW, Javelin та AT-4. Крім того, до пакету увійшли БМП Bradley, багатоцільові транспортери HMMWV, машини з протимінним захистом MRAP, автомобілі для матеріально-технічного забезпечення, машини для буксирування й транспортування техніки.

Читайте також: Зеленський - про допомогу від США: Україна робитиме все, щоб компенсувати пів року

Допомога також включає високоточні авіабоєприпаси, протитанкові міни, протипіхотні боєприпаси Claymore, підривні боєприпаси для прибирання перешкод; стрілецьку зброю та набої, в тому числі 50-го калібру для протидії БПЛА. Американська сторона поставить також допоміжне обладнання для аеродромів, запасні частини, польове обладнання, навчальні боєприпаси, а також інше допоміжне обладнання.

Цей пакет має «підтримати здатність України обороняти свої лінії фронту, захищати свої міста та протистояти постійним атакам Росії», підкреслили в Пентагоні.

Читайте також: Байден підписав закон із допомогою Україні

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Джо Байден підписав закон про додаткове фінансування потреб національної безпеки США, який містить, у тому числі, $60 млрд для України. Пізніше Державний департамент США оголосив про виділення траншу оборонної допомоги загальною сумою $1 мільярд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-