За пів року до експлуатації допустили 344 новітніх зразків озброєння - Умєров

За пів року до експлуатації допустили 344 новітніх зразків озброєння - Умєров

Укрінформ
За пів року до експлуатації допущено 344 новітніх зразків озброєння та військової техніки (ОВТ), 244 з них - українського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив у колонці для сайту Українська правда.

За словами Умєрова, міністерство активно розбудовує Коаліції спроможностей в рамках Контактної групи з питань оборони України (у форматі Рамштайн).

"Вісім коаліцій стали справжніми робочими майданчиками для посилення спроможностей і ухвалення рішень. Разом з партнерами ми заснували та розвиваємо Коаліцію повітряних сил, Коаліцію інтегрованої ППО та ПРО, Коаліцію артилерії, Коаліцію бронетанкової техніки та маневреності, Коаліцію морських спроможностей, ІТ коаліцію, Коаліцію розмінування і Коаліцію дронів", - перерахував міністр.

За його словами, завдячуючи роботі Коаліцій спроможностей, Україна отримає більше артилерійських снарядів, ракет для протиповітряної оборони, дронів.

В березні до дронової коаліції доєдналось ще декілька країн-партнерів та зробили вагомі внески.

Водночас, МОУ робить свою "домашню роботу" для спрощення бюрократичних процедур допуску до експлуатації нових систем озброєння. Відтепер допуск до експлуатації триває до 20 діб, проте триває праця над зменшенням і цього показника.

"За звітний період 344 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) допущено до експлуатації, занесено до відповідного реєстру з присвоєнням номера НАТО, прийнято на озброєння та постачання. Дотримання цього процесу та правил дозволяє робити державні замовлення необхідного озброєння у виробників. Що важливо зазначити, 244 з них - українського виробництва. Зокрема, додатково 47 БПЛА та 31 РЕБ. Адже сучасну війну неможливо уявити без дронів і РЕБів", - наголосив Умєров.

Читайте також: Умєров розповів про роботу Міноборони за півроку

Він додав, що це війна технологій, новітніх спроможностей, та викликів, які вимагають нових підходів. Тому докладаються зусилля, щоб українські воїни могли давати асиметричну відповідь ворогу, який переважає і живою силою, і кількістю класичного озброєння.

"МОУ обʼєднало більше 500 українських розробників в спільноту інноваторів. Все це для оперативного впровадження інновацій в сфері оборони, прямого контакту розробників з військовими. Перші проєкти вже отримують фінансування на тестування та масштабування. Так шукаємо асиметричну відповідь на дії ворога – обʼєднуючи інженерів, винахідників та воїнів, які роблять "смерть ворогам" на щоденній основі", - підкреслив Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, Умєров заявив, що протягом останніх 200 днів Міноборони повністю змінило архітектуру закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-