Інформація про повторний наступ Росії на Київ є ворожою ІПСО - військовий

Інформація про повторний наступ Росії на Київ є ворожою ІПСО - військовий

Станція Краматорськ
Укрінформ
Повторний наступ росіян на Київ найближчим часом навряд чи можливий, бо чутки про це поширює ворожа пропаганда.

Таку думку в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» висловив Василь «Джміль» Галамай із 3-го батальйону «Нахтігаль».

На думку військового, саме через те, що чутки про повторний наступ на Київ поширює ворожа пропаганда, – це навряд чи є правдою.

«Я думаю, що через те, що вони (росіяни – ред.) так про це відкрито говорять – ймовірність цього на даний момент є дуже низька», - вважає Галамай.

Він пропонує згадати, як діяла ворожа пропаганда на початку повномасштабного вторгнення, відповідними вкидами намагаючись спричинити паніку.

«Росіяни вже за три дні Київ «брали», потім був вкид про «один народ», коли їх мали зустрічати тут, але не так, як насправді зустріли. А ще згадайте про можливий напад з Волині, коли, мовляв, відріжуть кордон», - нагадав Галамай.

Читайте також: У нинішніх реаліях новий наступ на Київ – непідйомне для агресорів завдання

Він також вважає ворожим ІПСО можливе створення так званих «санітарних зон» на окупованих територіях.

«Це є їхній вкид (створення санітарних зон – ред.) для Заходу. Мовляв, ми не напали, а денацифіковуємо й демілітаризовуємо. І ми створюємо санітарну зону, щоб їм (українцям – ред.) було безпечно», - вважає Галамай.

Василь Галамай є командиром взводу в 14-му окремому полку, 3-му батальйоні «Нахтігаль». У 2014 році був учасником Революції гідності, отримав на Майдані важке поранення. Під час повномасштабного вторгнення РФ брав участь у боях на Київщині, Херсонщині, у Бахмуті та Соледарі. Нагороджений орденами «За мужність» 2-го та 3-го ступеня.

Проєкт «Станція Краматорськ» – серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-