Європа достатньо багата для забезпечення України боєприпасами - прем’єр Польщі

Європа достатньо багата для забезпечення України боєприпасами - прем’єр Польщі

Укрінформ
Європа “достатньо багата” для того, щоб купити для України зброю і боєприпаси.

Про це сказав під час спільної пресконференції у Варшаві з грецьким колегою Кіріакосом Міцотакісом глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Туск, зараз Європа шукає боєприпаси для України. І в цьому питанні головною проблемою є не кошти, а де купити озброєння.

“Європа достатньо багата, щоб допомогти Україні і поставити зброю і боєприпаси. Проблемою є те, що наш ОПК до цього не пристосований”, - констатував Туск.

Читайте також: Польща і Греція запевнили у подальшій підтримці України

Водночас він додав: немає альтернативи способу мислення, що ЄС має стати значною політичною і військовою силою, щоб почуватися безпечно на європейському континенті.

“Ми використовуватимемо наші можливості і вплив для мобілізації наших партнерів в Європі і Брюсселі щоб зміцнити оборонні можливості в Європі”, - констатував Туск.

Читайте також: Туск сподівається на швидку блокаду «тіньового флоту» Путіна у Балтійському морі

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Сторони обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час візиту Міцотакіса в Одесу. Під час зустрічі Зеленський висловив вдячність Греції та її народу за послідовну підтримку України. Окремо подякував прем’єру за готовність долучитися до майбутнього Глобального саміту миру у Швейцарії та спільно працювати над залученням більшої кількості учасників із країн Глобального Півдня.

Фото: PAP/Marcin Obara

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-