За місяць кількість жертв серед цивільних в Україні значно зросла - ООН

За місяць кількість жертв серед цивільних в Україні значно зросла - ООН

Укрінформ
ООН констатує суттєве збільшення жертв серед цивільного населення України впродовж останнього місяця внаслідок дронових атак, ракетних і артилерійських обстрілів Росією українських міст.

Про це заявив у четвер помічник Генерального секретаря ООН у справах Європи, Центральної Азії та Америки Мирослав Єнча, передає кореспондент Укрінформу.

«За даними Управління Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ), у березні щонайменше 126 мирних жителів були вбиті і 478 поранені. Це на 20% більше, ніж минулого місяця», - зауважив представник ООН під час засідання Ради Безпеки, присвяченого гуманітарній ситуації в Україні.

Він підкреслив, що особливе занепокоєння викликає загибель та поранення 57 дітей минулого місяця, що вдвічі більше, ніж у лютому.

«Смертельна тенденція продовжилася й цього місяця зі щоденними ракетними, безпілотними та артилерійськими атаками по всій країні», - заявив Єнча.

У цьому зв’язку він звернув увагу на обстріли Запорізької, Сумської та Полтавської областей, унаслідок яких загинуло п'ятеро людей. Крім того, постійних атак зазнають Харківська, Одеська, Херсонська, Дніпропетровська та Донецька області.

Єнча також звернувся до статистики УВПКЛ, яка від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зафіксувала 10 810 загиблих цивільних осіб в Україні, в тому числі 600 дітей, та 20 556 поранених цивільних, серед яких 1357 дітей.

Читайте також: Російська армія вбила в Україні вже 542 дитини

«Це неприпустимо»,- підкреслив представник ООН.

Він також засудив обстріли в Росії, від яких страждають мирні жителі та цивільна інфраструктура.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, близько 40% населення України, що охоплює 14,6 млн людей, потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги. Понад половину з них становлять жінки та дівчата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-