Росія стикнулась із проблемами у виробництві ракет - британська розвідка

Росія стикнулась із проблемами у виробництві ракет - британська розвідка

Укрінформ
У Росії виникли проблеми з виробництвом ракет повітряного базування AS-23a KODIAK (позначення для ракет Х-101, Х-102 за стандартами НАТО) через санкції і поспіх.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Експерти проаналізували фотографії з відкритих джерел від 31 березня 2024 року, на яких видно уламки ракети, які впали на полі в Саратовській області (РФ). Спочатку вважалося, що це можуть бути уламки українського безпілотника, однак більш ретельний огляд показав, що це, найімовірніше, фрагменти російської крилатої ракети повітряного базування AS-23a KODIAK (Х-101), йдеться у звіті.

Як відомо, на аеродромі «Енгельс» у Саратовській області дислокуються російські бомбардувальники.

«Цілком ймовірно, що уламки є результатом несправності ракети, яку запустили в бік України раніше того ранку», – вважають аналітики розвідки.

У британському Міноборони зазначили, що ракети AS-23a KODIAK - російські високоточні боєприпаси із радіусом дії приблизно 4000 кілометрів. Саме ці ракети використовувала російська армія під час атак на українську енергетичну інфраструктуру.

Читайте також: Динаміка втрат Росії на війні проти України щороку зростає - британська розвідка

«Висока ймовірність несправності такої престижної ракети вказує на проблеми в її виробництві, які, ймовірно, виникли через санкції та поспіх задовольнити вимоги конфлікту», – підсумували у розвідці Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 31 березня російські війська завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворог запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Пуски відбулися з району Енгельса Саратовської області.

Того ж дня у місті Красноармійську Саратовської області знайшли уламки російської стратегічної ракети Х-101.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-