Спецслужба транспорту за тиждень знешкодила 3437 вибухонебезпечних предметів

Спецслужба транспорту за тиждень знешкодила 3437 вибухонебезпечних предметів

Фото
Укрінформ
Підрозділи Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України за тиждень розмінували ще 1534,28 гектара території, вилучили та знешкодили 3437 вибухонебезпечних предметів.

Як передає Укрінформ, про це спецслужба повідомила у Фейсбуці.

Найбільше вибухонебезпечних предметів за тиждень вилучили в Харківській області – 1952.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ підрозділи Держспецтрансслужби вилучили та знешкодили 132 994 ВНП, розмінували (перевірили) територію площею 75 870,79 га.

Зокрема, очистили від вибухонебезпечних предметів 21,66 га акваторії, 872,09 км автомобільних доріг, 2395,98 км залізничних колій, 437,14 км лінії електромереж, 46,33 км газогонів і 313,01 га території житлового призначення.

У спецслужбі закликають жителів визволених територій не виходити в поля, ліси, лісосмуги та на водойми, не з'їжджати з доріг на узбіччя. Пересуватися слід лише твердими поверхнями.

Наголошується, що в разі виявлення підозрілого предмета не можна підходити до нього та чіпати, натомість потрібно телефонувати 101.

Читайте також: Вибухівкою та боєприпасами забруднена майже чверть території України - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, станом на початок квітня вибухонебезпечними предметами забруднені близько 25% території України, найщільніше замінованими залишаються звільнені від загарбників регіони.

Фото: Державна спеціальна служба транспорту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-