Новий хакатон «Наступ машин» під егідою Міноборони відбудеться в травні

Новий хакатон «Наступ машин» під егідою Міноборони відбудеться в травні

Укрінформ
Новий хакатон «Наступ машин», співорганізатором якого є Міністерство оборони України, відбудеться в травні.

Про це в інтерв’ю АрміяInform розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«У час війни складно робити такі офлайнові події, чимало роботи перейшло у цифровий вимір. Але я думаю, що в травні ми зробимо наступну ітерацію хакатону. І так будемо десь раз в квартал проводити такі великі івенти», - сказала Черногоренко.

Вона нагадала, що під час першого хакатону отримали чотири тисячі заявок, а відібрали 458 учасників.

«Зараз залишилося близько 100. Це мало - але ми працюємо над тим, щоб розширити цю можливість. Я особисто вважаю, що Україна стане технологічною державою тоді, коли на один стартап полюватимуть 5 венчурних фондів та грантових організацій. Оце моя філософія. І я вважаю, що ми маємо зробити стільки венчурних фондів, стільки акселераторів, стільки грантових організацій, які тільки зможемо. Тому що цього ніколи не буває мало. У нас дуже багато технологічних задач, які ми маємо вирішити», - наголосила Черногоренко.

12 переможців першого хакатону - це софтові рішення для безпілотних систем.

Читайте також: У Міноборони визначили переможців першого хакатону «Наступ машин»

«Це все програмне забезпечення, яке ми поставили для наших інженерів. Дещо ми вже тестуємо в бою. Не можемо сказати що. Але випробування пройшли успішно. Це наша невелика перемога. І перемога, звісно, розробників», - сказала Черногоренко.

Хакатон «Наступ машин» реалізований за ініціативи Міноборони України. Співорганізаторами заходу є Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості і defence tech кластер Brave1.

Як повідомляв Укрінформ, учасники кластеру Brave1 подали вже 1010 defense-tech розробок, майже половина яких отримала пріоритетний статус для Сил оборони.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-