У Міноборони визначили переможців першого хакатону «Наступ машин»

У Міноборони визначили переможців першого хакатону «Наступ машин»

Укрінформ
У Міністерстві оборони визначили 12 переможців першого хакатону «Наступ машин» для вдосконалення безпілотних платформ на фронті, призовий фонд становить 120 тис. дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міноборони отримало понад 2 тисячі заявок, відібравши для участі 450 розробників, інженерів та інноваторів, що об’єдналися у команди та презентували 122 ідеї», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що члени журі опрацювали всі презентації та визначили 12 ідей-переможців у напрямах: створення алгоритмів для точного розпізнавання та захоплення цілей для подальшого ураження розвиток передових навігаційних систем; створення стійких та безпечних комунікаційних систем; розробка рішень для швидкісної передачі (у реальному часі) розвідувальних даних; розробка алгоритмів для координації безпілотних систем; створення мережевих рішень для інтеграції між різними типами безпілотних систем.

У Міноборони зауважили, що при визначенні переможців журі враховувало готовність ідеї до впровадження та масштабування, а також терміни реалізації.

Кожен переможець отримає 10 тис. дол. від D3 Venture Capital Firm та Kyiv School of Economics для доопрацювання або масштабування своїх розробок. Серед них є іноземні команди, які презентували готові технічні рішення.

«Хакатони від Міністерства оборони стануть регулярними. Міноборони буде головним рушієм індустрії, який збирає потреби в технологіях і доносить їх виробникам й інженерам. «Наступ машин» пов’язав між собою людей, які створюють інструменти перемоги. Наступний захід вже скоро, і він точно буде кращий – слідкуйте за новинами», – підсумувала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Також у міністерстві зазначили, що робота з усіма учасниками продовжується в цифровому форматі. Вже заплановані зустрічі онлайн із військовими, які є кінцевими споживачами інновацій на полі бою.

Читайте також: Українці подали вже понад тисячу технологічних розробок через кластер Brave1

Хакатон «Наступ машин» реалізований за ініціативи Міноборони України. Співорганізаторами заходу є Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та defense tech кластер Brave1.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони України провело перший хакатон «Наступ машин», що об'єднав понад 450 розробників, інженерів та винахідників, які створюють новаторські рішення для розв'язання різноманітних військових завдань.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-