Литва закупить для України 3000 безпілотників - Шмигаль

Литва закупить для України 3000 безпілотників - Шмигаль

Укрінформ
Литва закупить для України 3 000 литовських безпілотників, а також виділить 15 млн євро на програми реабілітації поранених українських військових.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінфом.

«Литва закупить для України три тисячі литовських безпілотників, а також виділить 15 млн євро на програми реабілітації поранених українських військових. Про це домовилися з Прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте під час візиту у Вільнюс», - поінформував він.

За словами керівника українського уряду, Литва також надає 35 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів.

Зокрема, Литва бере активну участь у відновленні України й виділить ще 5 мільйонів євро на освіту та 12 мільйонів євро - на допомогу ветеранам, відбудову шкіл та дитсадків, облаштування укриттів.

Очільник українського уряду також відзначив, що держава високо цінує готовність Литви брати участь у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського та її сприяння в європейській та євроатлантичній інтеграції України.

Читайте також: Україна і Литва провели переговори щодо безпекової угоди

«Подякував Литві за чітку позицію стосовно блокування експорту до ЄС російської та білоруської агропродукції, а також за лідерство на санкційному треці», - резюмував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розпочав візит до Литви та провів зустріч із литовською колегою Інгрідою Шимоніте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-