Президенти України і Фінляндії обговорили збільшення оборонного виробництва

Президенти України і Фінляндії обговорили збільшення оборонного виробництва

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та Президент Фінляндії Александр Стубб обговорили збільшення оборонного виробництва держав, а також передачу досвіду Фінляндії у галузі побудови укриттів.

Про це повідомив глава Української держави під час спільного брифінгу з Президентом Фінляндії у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми обговорили з паном Президентом Фінляндії також оборонну продукцію. Ми дійсно дуже зацікавлені в цьому», - зазначив він.

За його словами, між державами та між приватним сектором України та Фінляндії вже є деякі проєкти, «які додають сили нашим народам».

«Ми можемо зробити значно більше, а саме в оборонному виробництві», - наголосив глава держави.

Зеленський також підкреслив, що Україна буде вдячна Фінляндії за її досвід в безпекових рішеннях для суспільного простору, зокрема в побудові укриттів.

Читайте також: Президент Фінляндії - про безпекову угоду: Хочемо відіграти свою роль у перемозі України

«Ми розраховуємо на ваш досвід і на ваші сили, які могли б допомогти пришвидшити процес побудови укриттів у освітньому просторі, медичному, а також для цивільних нашої держави», - резюмував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія виділяє 23-й пакет допомоги Україні на 188 млн євро, який включає системи ППО та боєприпаси крупного калібру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-