Україна має зберегти три найважливіші складові: націю, армію, культуру - військовий

Україна має зберегти три найважливіші складові: націю, армію, культуру - військовий

Відео
Укрінформ
Небезпека втрати Україною державності є можливою, якщо не вдасться зберегти трьох її найважливіших складових – нації, армії, культури.

На цьому наголосив військовий снайпер із позивним «Курт» у черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ».

На запитання ведучих, чи існує зараз небезпека втрати Україною державності, «Курт» відповів ствердно.

«На даному етапі ми можемо втратити державу. Держава – це декілька факторів: нація, армія, культура. Якщо щось із цього випадає – вже немає держави», - сказав військовий.

На його думку, серед факторів, які загрожують державності, є, зокрема, невизначеність деяких українців щодо своєї ідентичності.

«Якщо людина не здатна себе ідентифікувати і каже – мені все одно під яким прапором жити, то це вже не нація, а народ - як у Росії, де є натовп, але немає нації і свого коду. Нам треба десятиліттями виховувати в людях, щоб вони розуміли свою історію, бо без неї немає майбутнього», - вважає «Курт».

Також, на думку військового, особливою є роль армії – надто в умовах війни, коли йдеться про збереження державності.

«Так само нам все треба зробити, щоб втримати армію. Україна зникне в той день, як зникнуть Збройні сили. Сильна армія – це запорука держави», - наголосив «Курт».

Читайте також: Усі мобілізовані повинні мати право обрати військову професію - снайпер «Курт»

Військовий із позивним «Курт» ще у 2000-х роках відбув строкову службу. Став на захист України 2014 року. Починав як рядовий розвідник глибинної розвідки, а у 2017-му перекваліфікувався на снайпера-розвідника і став одним із найкращих снайперів Сил оборони. Того ж року боєць створив групу снайперів «Kurt & Company group», яка зараз діє у складі 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу та виконує бойові завдання на різних ділянках фронту.

Проєкт «Станція Краматорськ» - це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту - через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови - документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-