Усі мобілізовані повинні мати право обрати військову професію - снайпер «Курт»

Усі мобілізовані повинні мати право обрати військову професію - снайпер «Курт»

Відео
Укрінформ
Усі чоловіки призовного віку повинні мобілізуватися, але водночас мати право обрати для себе військову спеціальність.

Таку думку висловив військовий снайпер із позивним «Курт» у черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ».

«У нас Президент оголосив загальну мобілізацію. Чому одразу всі не мобілізувалися? Той, хто хоче робити, – шукає спосіб, а той, хто хоче «петляти», – шукає виправдання. Нам не вистачає людей, і мотивацію в людях треба пробуджувати всіма засобами. Щоб чоловіки розуміли, що вони чоловіки», – наголосив «Курт».

Водночас, на його думку, призовники повинні мати право вибору тієї військової спеціальності, яка їм ближча. «Людям треба давати право вибору – де вони хочуть служити й воювати. Не всі можуть бути штурмовиками, танкістами чи пілотами. Не кожен зможе бути снайпером, але будуватиме лінію оборони, яких зараз не вистачає. Можна мобілізувати 10-20 тис. людей для побудови ліній оборони», – вважає військовий.

При цьому він наголосив на важливості допомоги цивільного населення у будівництві оборонних рубежів. «Але при цьому цивільний сектор має допомагати. Чомусь на початку війни люди йшли допомагати – рити окопи, будувати бліндажі, ставили блокпости. Зараз цього немає», – зазначив «Курт».

Читайте також: Про необхідність мобілізації 500 тисяч резервістів наразі не йдеться - Сирський

На ремарку ведучих про те, що зараз усі хочуть бути пілотами дронів, «Курт» не відкинув і такий варіант поповнення українського війська. «Якщо всі хочуть бути пілотами – давайте зробимо армію пілотів і буде в нас 500 тис. операторів БПЛА. Уявіть результат – чому ні», – вважає «Курт», маючи на увазі, що всі громадяни так чи інакше мають бути залучені в оборону країни від ворога.

Військовий із позивним «Курт» ще у 2000-х роках відбув строкову службу. Став на захист України 2014 року. Починав як рядовий розвідник глибинної розвідки, а у 2017-му перекваліфікувався на снайпера-розвідника і став одним із найкращих снайперів Сил оборони. Того ж року боєць створив групу снайперів «Kurt & Company group», яка зараз є у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу та виконує бойові завдання на різних ділянках фронту.

Проєкт «Станція Краматорськ» – це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-