Росія готує новий наступ - Зеленський

Росія готує новий наступ - Зеленський

Укрінформ
Українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак імовірно РФ готує новий наступ у найближчій перспективі.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS News.

За словами Президента, ситуацію на фронті вдалося стабілізувати з наближенням весни. Однак зимові місяці були досить тяжкими для ЗСУ.

"Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли в нас був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили великого, величезного контрнаступу з боку РФ... Росіяни не мали успіху", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що російській армії вдалося повністю знищити деякі міста та села в Україні. Українські військові не готові захищатися від іншого великого російського наступу, що очікується впродовж найближчих місяців.

"У нас не було снарядів, артилерійських снарядів, багато різних речей", - сказав він.

Президент заявив, що Україні вже зараз необхідна допомога. Адже новий наступ РФ очікується наприкінці травня або у червні.

"А до цього нам потрібно не лише підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз", - сказав Зеленський.

Читайте також: Військові пояснили, чим важливі бойові дії на території ворога

У цій артилерійській війні на виснаження РФ має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

"У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником", - сказав він.

Окрім того, Зеленський визнав, що війна в секторі Гази переорієнтувала світову увагу — та допомогу США — від України.

Зеленський попередив, що, якщо Україна програє, Путін не зупиниться на досягнутому. Російська війна "може дійти і до Європи, і до США", - зазначив він.

"Для нього (Путіна - ред.) ми є сателітом Російської Федерації. На даний момент це ми, потім Казахстан, потім країни Балтії, потім Польща, потім Німеччина, принаймні половина Німеччини", — сказав Зеленський.

За його словами, Путін налаштований повернути колишній СРСР, його імперську славу та його географічні кордони.

"Навіть завтра ракети можуть долетіти до будь-якої держави", - сказав український лідер.

"Ця агресія та армія Путіна можуть прийти в Європу, і тоді громадяни Сполучених Штатів, солдати Сполучених Штатів повинні будуть захищати Європу, тому що вони є членами НАТО", - сказав Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Росія після втрати кораблів у Чорному морі передислоковує частину Чорноморського флоту до Новоросійська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-