Воїни ЗСУ пройшли курс тактичної медицини з інструкторами із трьох країн

Воїни ЗСУ пройшли курс тактичної медицини з інструкторами із трьох країн

Фото
Укрінформ
Українські військовослужбовці пройшли інтенсивний п’ятитижневий курс із тактичної медицини, який провели інструктори сухопутних військ Великої Британії, сухопутних військ Нідерландів та пожежно-рятувальної служби Ісландії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

Курс мав на меті навчити єдиним стандартам допомоги українських військових з різним рівнем підготовки – від абсолютних новачків до досвідчених медиків.

Під час навчання військовослужбовці вивчали дії в системі окопів, опановували навички евакуації поранених із забудови, масового огляду поранених з різними травмами, надання допомоги постраждалим з тяжкими пораненнями, спричиненими вибухами та стрілецькою зброєю, допомоги і способів безпечно витягнути постраждалих з цивільних та військових транспортних засобів, евакуації поранених під вогнем, лікування осколкових поранень.

Інструктори розглядали різні клінічні та психіатричні сценарії, аби українські військові могли рятувати життя на полі бою бійцям з різними типами поранень та ушкоджень.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських інженерів

Повернувшись додому, медики передадуть знання про першу медичну допомогу іншим військовослужбовцям Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії в межах операції Interflex від червня 2022 року до кінця 2023 року пройшли підготовку 33 тисячі українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-