Холдинг «Сибур», що не підпав під санкції, експортував із РФ продукції на €3 мільярди - ЗМІ

Холдинг «Сибур», що не підпав під санкції, експортував із РФ продукції на €3 мільярди - ЗМІ

Укрінформ
Російський холдинг "Сибур", який не підпав під санкції, з березня 2022 по серпень 2023 року через свою європейську "доньку" SIBUR International GmbH експортував продукції на € 3 мільярди.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на The Insider.

Зазначається, що SIBUR International GmbH зареєстрована в Австрії, офіс компанії розташований у Відні - за кілька хвилин їзди від будівлі австрійського парламенту. Її очолює 40-річна росіянка Марина Плотнікова.

Компанія виконує роль експортного підрозділу російської головної групи. Переважно вона закуповує в Росії сировину для виробництва синтетичного каучуку, поліетилену, розчинника, пропан-бутану та бромбутилкаучуку. Поставками займаються як саме ПАТ "Сибур Холдинг", так і його російські підрозділи: "НХТК", "Нижньокамськнафтохім", "Казаньоргсинтез", "Воронежсинтезкаучук" та інші підприємства.

Під санкції не потрапив як сам "Сибур", так і деякі його акціонери - Леонід Міхельсон, Олександр Дюков та Михайло Шеломов. При цьому, як повідомлялося раніше, холдинг постачає продукцію Кам'янському комбінату та Пермському пороховому заводу, які виробляють у тому числі тверде ракетне паливо, заряди, ракетні двигуни та стартово-розгінні системи крилатих ракет.

Читайте також: CERN припинить співпрацю з 500 вченими, пов'язаними з РФ

Серед власників компанії, нагадує The Insider, близькі до президента Володимира Путіна люди. Геннадію Тимченку, якого називають другом Путіна, належить 17% акцій компанії, мільярдеру Леоніду Міхельсону - 30,6% компанії. Крім них, акціями компанії володіють інший друг Путіна Юрій Ковальчук, а також колишній зять російського президента Кирило Шамалов та племінник Путіна Михайло Шеломов.

Як повідомляв Укрінформ, фінська компанія Nurminen Logistics отримує значний прибуток від ввезення російської сировини, а саме нікелю та добрив, у Фінляндію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-