США ввели санкції проти росіян, які поширювали російську пропаганду в Латинській Америці

США ввели санкції проти росіян, які поширювали російську пропаганду в Латинській Америці

Укрінформ
США запровадили обмеження проти росіян, які займалися поширенням російської пропаганди та фейків у країнах Латинської Америки, на Близькому Сході та в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністерство фінансів США.

Управління Міністерства фінансів США з контролю за іноземними активами (OFAC) запровадило санкції проти двох фізичних та двох юридичних осіб, які надавали "інформаційні послуги" уряду РФ. Вони видавали себе за справжні ЗМІ, але займалися поширенням російського інформаційного впливу за кордоном.

Заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом та фінансовою розвідкою Брайан Нельсон сказав, що США прагнуть викрити великі кампанії, що проводяться за вказівкою уряду РФ, та мають на меті ввести виборців в оману та підірвати довіру до демократичних інститутів у США та в усьому світі.

"Ми прагнемо викрити масштабні російські кампанії обману, спрямовані на введення виборців в оману та недовіру до демократичних інститутів у Сполучених Штатах та в усьому світі", — заявив Нельсон.

Читайте також: Штати ввели санкції проти мережі, що фінансувала виробництво ракет в Ірані

"Москва використовує низку інструментів, зокрема кампанії зловмисного впливу та незаконну кібердіяльність, щоб підірвати інтереси Сполучених Штатів та їхніх союзників та партнерів, зокрема, в Латинській Америці, на Близькому Сході та в Європі", - йдеться у повідомленні.

У цих зусиллях РФ регулярно використовує свої розвідувальні служби, довірених осіб та інструменти впливу. Російські суб’єкти впливу дедалі більше адаптують свої методи, щоб приховати власну причетність, розвиваючи величезну мережу російських проксі-сайтів, персон та організацій, які створюють хибний вигляд "незалежних" джерел новин.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю члени Групи семи виступили зі спільною заявою, в якій застерегли усі держави світу від підтримки загарбницької війни Росії проти України та передачі Кремлю зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-