У ворога зараз менше спроможностей для мінування Чорного моря - Плетенчук

У ворога зараз менше спроможностей для мінування Чорного моря - Плетенчук

Укрінформ
У ворога зараз набагато менше спроможностей для мінування Чорного моря, ніж було раніше. Водночас роботи з розмінування для українських вибухотехніків і так досить багато.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Станом на зараз спроможностей набагато менше. Останнім часом, коли це відбувалося, використовували саме авіацію, після втрати чергового Су-24, який скидав донні міни, впродовж кількох місяців вони цього вже не роблять. Таких кейсів, щоб вони зараз мінували, не готовий навести», - сказав Плетенчук.

Він додав, що попри це в морі і так багато мін - «вони самостійно непередбачувано переміщуються, плюс наслідки підриву Каховської ГЕС, коли у море змило все, чим було заміновано лівий берег, тому ... вистачає щоденної роботи з пошуку мінно-вибухових предметів і їхнього знешкодження».

Читайте також: Окупанти у Криму намагаються посилити озброєння для протидії українським дронам - ВМС

Як повідомлялося, Туреччина, Румунія та Болгарія співпрацюють у питання укладання угоди про формування спільних сил для знешкодження мін, які потрапляють у їхню частину Чорного моря через агресію Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-