В Європі ретельно вивчають креативні підходи України до військової протидії РФ - німецький експерт

В Європі ретельно вивчають креативні підходи України до військової протидії РФ - німецький експерт

Укрінформ
В європейських країнах ретельно вивчають уроки з війни в Україні й особливо креативні підходи до ведення бойових дій Силами оборони, що в умовах обмеженості ресурсів дозволяє ефективно протистояти набагато потужнішому агресору.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав науковий співробітник European Council on Foreign Relations (ECFR) Густав Грессель під час IV Форуму Україна – Японія, що проводиться Центром «Нова Європа».

«Європейські військові постійно вивчають уроки війни в Україні й особливо дії української армії, тому що вона дуже ефективно застосовує багато креативних підходів і способів ведення бойових дій», - сказав Грессель.

За його словами, протистояння з Росією виявило структурні слабкості у ЗСУ і наразі в європейських країнах вивчають, як Україна заповнює ці прогалини в дуже креативний спосіб в умовах обмеженості ресурсів.

«Ще один урок, який вивчили європейські країни, це необхідність оновлення своїх власних армій, розробки нових оперативних планів, корегування програм бойової підготовки й навчання та потреба в модернізації озброєння», - зазначив експерт.

Він також зауважив, що війна в Україні показує, наскільки важливим є об’єднання зусиль цивільного й військового секторів для прискорення впровадження у війську безпілотних систем, засобів радіоелектронної боротьби та іншого оснащення для ведення сучасних бойових дій.

Читайте також: Україна довела, що Росію можна бити на полі бою - Столтенберг

«Звісно, уроки цієї війни і нові концепції, на вістрі яких є Україна, ще належить засвоїти, але європейці хочуть вивчати і вчитися, бо ми маємо бути впевнені у нашій власній обороні і нам потрібно знати, як здолати російську армію», - сказав Грессель.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європа втратить довіру та не буде почуватись в безпеці, якщо не буде перемоги України та відновлення її кордонів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-