Україна довела, що Росію можна бити на полі бою - Столтенберг

Україна довела, що Росію можна бити на полі бою - Столтенберг

Укрінформ
Україна зараз проходить важкі випробування та гостро потребує боєприпасів, але загалом ЗСУ довели, що Росію можливо бити на полі бою.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі під час спільного з президентом Польщі Анджеєм Дудою звернення до преси з нагоди 25-ї річниці входження Польщі до НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із всією креативністю Україна довела, що Росію можна бити (на полі бою – ред.). Росія платить дуже високу ціну за малі здобутки. Путінська війна вже вартувала Росії більше 350 000 військових втрат. На морі українські сили потопили або знешкодили суттєву частину російського Чорноморського флоту. В небі Україна збиває ключові російські спроможності, включаючи високовартісні розвідувальні літаки», - сказав Столтенберг.

Водночас він зазначив, що, незважаючи на важки втрати російських військ, Путін не має наміру відмовлятися від цілей своєї агресивної війни. Ситуація залишається важкою, оскільки Україна відчуває гостру потребу в боєприпасах.

«Кожен день затримки в Конгресі США відбивається на полі бою. Опитування, проведені в Альянсі, свідчать, що дві третини наших громадян по обидві сторони Атлантики хочуть, щоб їхні країни продовжували підтримувати Україну. Більшість у Конгресі також позитивно налаштована щодо продовження такої допомоги. Зараз нам потрібно перевести цю громадську і політичну підтримку у голосування якомога швидше», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Росія задіяла майже всі свої сухопутні сили у війні проти України - Столтенберг

Керівник Альянсу подякував Польщі, яка від початку російської агресії була серед країн, що найбільш потужно підтримали Україну, надала зброю та прийняла у себе більше мільйона українських біженців.

Столтенберг зауважив. що з моменту входження до НАТО 25 років тому Польща стала ключовим союзником та постачальником безпеки. Вона збудувала одну із найбільших армій в НАТО, витрачає на оборону близько 4 відсотків ВВП, набула потужних оборонних спроможностей, включаючи літаки F-35, системи HIMARS та гелікоптери. Наразі на території Польщі перебувають більше 10 тисяч військовослужбовців з країн-союзниць. Влітку у Польщі буде створено містечко протиракетної оборони США, після чого країна доєднається до протиракетного щита Альянсу.

«Відкриті двері НАТО допомагають поширювати свободу й демократію в Європі. Ми будемо продовжувати посилювати наш Альянс. На саміті НАТО у липні (у Вашингтоні – ред.) ми здійснимо подальші кроки для зміцнення НАТО, для підтримки України та для поглиблення партнерства по усьому світу», - зазначив керівник Альянсу.

Читайте також: Країни НАТО мають визначити спільні стандарти виробництва зброї - Столтенберг

Як повідомлялося, від початку російської військової агресії проти Україні союзники по НАТО надають Україні економічну, фінансову та військову допомогу, постачають техніку й озброєння, проводять навчання українських військовослужбовців. Головною метою цієї роботи є підтримка України у її боротьбі проти російського вторгнення, а також досягнення повної взаємосумісності із збройними силами країн Альянсу на шляху до повноправного членства України в НАТО.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-