У Росії поширюють фейкову цитату начальника Генштабу ЗСУ - Центр протидії дезінформації

У Росії поширюють фейкову цитату начальника Генштабу ЗСУ - Центр протидії дезінформації

Укрінформ
Росіяни розповсюджують фейкову новину з цитатою начебто начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича, аби дискредитувати військово-політичне керівництво України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Ворожі ресурси поширюють зображення з логотипом українського інформаційного агентства «УНІАН», на якому присутня фотографія начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича й цитата, яка нібито належить йому. «З якою групою інвалідності можна служити в армії? З будь-якою. Якщо людина може прив'язати до себе гранату і стрибнути в бліндаж – значить, вона придатна».

Верифікувавши інформацію в «УНІАН», Центр повідомляє, що «матеріали з подібним змістом відсутні на офіційних сторінках інформаційної агенції. Крім того, цитата, яка нібито належить начальнику Генштабу, також є фейковою, оскільки Анатолій Баргилевич такого не казав», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кремлівські пропагандисти розганяють фейк, що Київ готує теракт у Куп'янську - ЦПД

У Центрі протидії дезінформації зауважили, що метою подібних фейків є дискредитація військово-політичного керівництва держави. Поширюючи таку брехню від імені українських видань, російські пропагандисти намагаються надати їй достовірності.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня Центр протидії дезінформації попередив про ймовірну нову хвилю фейків щодо «нового наступу» на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-